onsdag 16. juni 2010

Mini tips om mini orkideer.
Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg får orkideene våre til å holde seg så fine i blomst.

Jeg har funnet min metode som fungerer ypperlig. 
Det er mange som mener både det ene og andre om stell av orkideer, og det er helt greit. Andre, som meg, prøver seg frem, og finner sin måte.

*
Ca. hver fjortene dag tar jeg de ut av blomsterpotten. 
Skyller gjennom plastpotten med orkideen i og bladene. 
Lar den stå og renne godt av seg på kjøkkenbenken, før jeg plasserer de tilbake i blomsterpotten.

Og en gang i uken, utover dette, får de en liten skvett vann.

*


Mer hokkus pokkus er det ikke.


Mini ordkideene fra Plantasjen stortrives. De vokser, og produserer stadig nye blomster.
Men jeg syntes potten de kom i, en svart firkantet plast dings, ikke passet noe særlig godt inn her.
Så jeg sprayet to gamle småglass jeg fant på loppemarked tidligere i vår.

Har du noe vidunderbehandling for dine ordkideer?
20 kommentarer:

 1. Hei på deg og takk for koselig kommentar;) Såå trivelig at nye kommer og legger igjen spor;)
  Dette tipset om orkideer har jeg selv hørt, og det tror jeg er et godt tips. Må innrømme at jeg ofte glemmer det selv og gir en skvett vann i ny og ne:O)
  Nydelig bilder du har i bloggen din!

  SvarSlett
 2. Tuuusen takk for tips. Jeg har pleid å la vannet renne gjennom en gang i uken, men det har ikke fungert;)
  Orkideer er så fine!!! Jeg må teste ut dine tips:)

  Klem, Marthe

  SvarSlett
 3. Mine dør!:)
  Kjempefine pottene/glassene var!

  SvarSlett
 4. Oi, pottetipset var super smart!
  Jeg kastet alle mine orkideer for kort tid tilbake, da det etter lengre tid ikke kom flere blomster. Flere av disse hadde jeg hatt i flere år. I gamlehuset var det spesielt ett vindu de trivdes super godt i - og kom med nye blomster igjen og igjen!

  Så tilfeldigvis at det var en del gråfargede kurver og annet på Kid, og tenkte straks på deg, du var jo på jakt etter slike. Du kan jo kanskje undersøke og se om det blir riktig farge i forhold til de du allerede har:)

  Ha en strålende dag,
  Fruen i nord

  SvarSlett
 5. Jeg har hatt slike små på jobb, og der har jeg en gang i uka hatt i så mye vann at potta har fløtet opp (dette var av virkelig små potter altså). Da drakk de alltid opp alt vannet og de kom igjen flere ganger. Nå har jeg byttet kontor og nå er de halvdøde *oops*. Tror de likte seg best i vinduskarmen med radiator under...

  SvarSlett
 6. Eg har ikkje orkideer i hus. For dei dør etter kvart :/ Kanskje eg skal prøve igjen med dine råd?:) Tøfft med spraya glas som potte!!:)
  Ha ein fin dag!
  Klem:)

  SvarSlett
 7. jeg tar og fyller godt oppi med vann i pottene med litt plantenæring i og lar de stå til dagen etter så tømmer jeg utav alt vannet som er igjen,og det har fungert bra på mine ;) har de også i vinduet en lun plass som solen ikke er så sterk og de liker seg der:) ha en flott dag!

  SvarSlett
 8. Heihei..jeg lar dem få troperegn hver lørdag..men lurer på en ting..hva ville du gjort me orkideene dine om du reiste bort 1 mnd..Hjeeeeeelp!
  Vi drar 1 mnd til bergen og vil ikke at mine 4 flotte orkideer skal dø i sommer..
  tips mottaes med TAKK!
  klem

  SvarSlett
 9. jaha...tror alle naboene skal bort..vi har ingen altan,så setter jeg dem på trappen,blir de nok tatt...
  får se hva jeg får til..
  takk for svar iallfall:)
  klem

  SvarSlett
 10. Eg gjere det samme som deg,men ein gang i veka:)
  Ke spray brukte du for å få malingen til å sitte på glas?Det vart jo veldig fint:)

  Klem

  SvarSlett
 11. Jeg har hørt at regnvann er bra for orkideer, så nå har jeg satt en zinkbøtte ute til neste vanning

  SvarSlett
 12. Tusen takk for tips! Her dør de som fluer (bortsett fra at akkurat de ser ut til å leve i beste velgående, da...) - nå kan jeg prøve meg igjen :) Lar du de stå i vinduskarmen, eller skjermer du de for sol?

  SvarSlett
 13. Takk for Orkide-tips! Skal prøve det ut neste gang jeg kjøper orkideer! :)
  Jeg skjønner at du også er god venn med hvit spraylakk! :)

  Ha en fin kveld!
  -Camillla

  SvarSlett
 14. Duuuuu, såååååå smart å spraye glass om til potte..

  Ble jo utrolig lekkert.. Lure deg! hhihi* Snakker supertips! Kult.. Hehe, jeg ble gla jeg nå..
  Ha en super kveld.. Klemmer

  SvarSlett
 15. Vinduderbehandling? La dem få bli i butikken, stakkars små, hehe. Her i huset dør alt av kulde, hehe.

  Dine er jo kjempeflotte :-) Og så fine glassa ble med litt spray :D

  SvarSlett
 16. Supert potte- tips! :)

  Jeg har aldri fått mini- orkideer til å komme tilbake med blomster, men vanlige orkideer skvetter jeg på litt vann en gang i uka, og de blomstrer flittig! :)

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 17. Jasså?! Du har grønne fingre også... så heldig! Hos meg dør det meste og jeg er stadig på jakt etter flotte plastikkblomster :P

  Takk for koselig kommentar inne hos meg. Aner ikke hvor jeg skal henge den kassen enda.. med de fargene så passer den egentlig ikke inn noe sted, men vi får se hvordan det blir.

  Klem Madelén

  SvarSlett
 18. Takk for fine tips,jeg har aldri helt lykkes med orkideer,men nå skal jeg følge dine tips. Flotte bilder og takk for bloggehjelp. Se innlegget mitt nå,mye bedre. :)Klem.

  SvarSlett
 19. I og med at min tidligere behandling ikke fungerte noe særlig (passe godt på dem i starten og så glemme dem til de døde ;)) har jeg funnet en perfekt "behandling" for meg. Jeg har kjøpt falske. Hehe
  Men de er faktisk så ekte at min mor ville vanne dem en dag. :)

  Men selvsagt hadde det vært bedre med noen helt ekte, og jeg skal forsøke oppskriften din, om jeg våger meg på nye blomster igjen. :)

  Klem

  SvarSlett
 20. Så god ide med spray på glass! Jeg lurer også på hvordan spray du bruker til det! På bildet ser det helt annerledes ut enn det jeg har sprayet med (Quick-lakk), men jeg har jo ikke sprayet glass da.

  Jeg har alt annet enn grønne fingre, men orkideene mine får jeg godt til! Jeg har flere eksemplarer nå der det har vokst ut nye stengler med flotte blomster :)
  Jeg spyler gjennom med vann en gang i uka (fast takst hver helg, ellers blir det avglemt....a`la hvor lenge er det siden sist??) Tilsetter orkidenæring til vannet annenhver uke (det er vel meningen at frekvensen her skal være forskjellig sommer og vinter, men jeg husker ikke hvor ofte man skal gi det i hvilken sesong....så jeg holder meg til annenhver uke og det funker ;)) Jeg lar det "verste" av vannet renne av, men har alle i høye potter, sånn at det er greit at noe vann legger seg i bunnen av potta. Orkideer trives godt i fuktig miljø, dvs at vannet fordamper under planten. De må bare ikke stå med røttene i vann!

  Jeg har en miniorkide som har blomstret på nytt en gang, men jeg ser at de generelt tørker ut forferdelig fort. Jeg bør vel bli flinkere til å gi disse vann litt oftere. Gir du disse bare en gang i uka også?

  Jøss, skulle tro at fingrene mine var grønnere enn de er!! hihi ;)
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlettHjertelig velkommen!Villa Greve ligger i vakre Sørum, i Akershus. Og her bor vi, samboer Håvard, Mathilde på 4 år, lillebror Christian på 2 år, lillebror i magen med termin i desember'15 og meg, Camilla.
Jeg er en interiørfrelst frøken, med sans for det klassiske og stilrene, blandet med tøffe strukturer og brytende elementer. Fargepaletten i grå, hvite og svarte toner er gjennomgående i hele huset.
Her vil du kunne følge meg, og mine små, og store prosjekter innen interiør. Og innimellom noen små hverdagsglimt.
Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!
Vis hele profilen min

Følg Villa Greve på Instagram

Totalt antall besøkende:

Email me

Følgere

Annonsører

.

-

Email me

.

Email me

Samarbeidspartner

Medlem av

Søk i bloggen