lørdag 5. juni 2010

Terrassekos, tar gjerne imot tips til oliventrær om du har!
Jeg har hørt mye om at oliventrær/busker skal være så vanskelig  å holde liv i. Men nyskjerrigheten ble for stor, så her sitter vi da, eiere av to olivenbusker.  Det ble også med hjem en hvit metallkanne fra Plantasjen. Her skal det vannes med stil! De søte skiltene jeg vant i giveawayen til "Borte bra, men hjemme best" har fått sin plass mellom olivengrenene.

Så her koser vi oss med det deilige været! 
Mor i huset har funnet frem interiørbladene for litt inspirasjon, og er på jakt etter nye idèer.

Har du noen gode tips for å få olivenbusken til å vare sommeren ut?
De taes imot med stor takk.


21 kommentarer:

 1. Har desverre ingen gode tips. Fine bilder, og helt enig i at det bør vannes med stil! Lykke til med olivenbusken!

  God helg klem fra Hanne

  SvarSlett
 2. så fint det var!! Ønsker meg og et oliventre etter å sett så mange flotte bilder her inne i blogglandia ; )'
  Ha en flott helg!
  Klem Tove

  SvarSlett
 3. Kjempefine!! Men tips.... he he - går for den å vanne med stil - likte den hvite kanna!!!
  Håper du får en nydelig lørdagskveld!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 4. Jeg vil bare si at selv om den mister alle sine blader på vinteren må du ikke kaste den for den kommer igjen til våren. Min venninnes plante var helt bar i vinter men nå har det kommet masse blader og hun har flyttet planten ut igjen

  SvarSlett
 5. Nydelig oliven-tre, men vet dessverre lite om dem!
  Ha en solfyllt helg snuppa,
  klem Hege.

  SvarSlett
 6. Nydelige oliventrær og ikke minst vannkanne :o) Det er sååå fint på terrassen din!! Jeg har desverre heller ikke noen gode råd å komme med angående stell av disse trærne.. Har nemlig ennå ikke klart å skaffe meg et. Er det mulig? Jeg følger spent med for å se om det kommer noen "mirakelråd" og så iler jeg ut og skaffer et jeg også ;0) Ha en strålende lørdagskveld! Klem

  SvarSlett
 7. Eg har ikkje peiling på oliventre,men høyrest veldig spennande ut:)Må halda oss oppdatert på korleis det går:)
  Kjempe fine bilder,tippa du kosa deg glugg på den flotte uteplassen din:)
  God helg!

  Klem:)

  SvarSlett
 8. Hei. Så hyggelig med ny leser :o)

  Så fin veranda og heldige du som har oliventre. Står på min ønskeliste det. Kanskje jeg kjøper når vi kommer hjem fra Tyrkia.

  Kos deg i det fine været:o)

  God helg

  SvarSlett
 9. Hei Camilla! Flott oliventre! Litt gode råd fra en erfaren oliventreeier:) De er ikke vanskelige å holde i det hele tatt - gi dem sånn passelig med vann (hver dag i varme perioder) og still dem et forholdsvis lunt sted. Klipp gjerne litt av dem i ny og ne - de gjør at de blir litt mer tette og fine. Lykke til (går nok helt fint skal du se)! Klem; Heidi

  SvarSlett
 10. Hei Camilla!
  Så flotte de oliventrærne:) Skulle gjerne hatt noen slike, men har også hørt at de er litt vanskelige og oppdra, og jeg har rosa fingre, så jeg har latt være:)

  Nydelig krukke og vannkanne og!

  Ha en fortsatt herlig helg!

  Klem Line

  SvarSlett
 11. Super fine trær..
  Jeg har ikke turt å kjøpe sånne enda..
  Er håpløs med blomster, selv de som sies å være mest hardføre..Ops*

  Super stolt over å ha holdt liv i krydder urten i 2 uker! HEehe!
  Spent på å høre din erfaring med oliventrærne..


  Lekre stilleben bilder du viser under her.. Enkelt og delikat til 1000! I like! Klemmer

  SvarSlett
 12. Nydelig plass du har der ute! Er ikke vanskelig å kose seg der ute kan jeg tru ;)
  Har dessverre ingen erfaring med oliventre. Det meste grønne dør her i heimen .. hehe.

  Klem Madelén

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder du viser.
  Oliventrær er fine de..så må nok kjøpes en slik til meg selv.. å da skal jeg titte innom her for å se på tipsene.
  Ha en vidre fin lørdagskveld.
  Klem fra Christina

  SvarSlett
 14. Hei vennen ! ♥

  Oliventrær vet jeg lite om, men fine er de. ♥
  Du får helt sikkert noen bra tips ! :)
  Herlige terassebilder, ser veldig innbydende og koselig ut ! ♥

  Ønsker deg en nydelig kveld ! ♥

  God klem fra Anette :)

  SvarSlett
 15. Har dårlig med tips ang oliven tre. Aldri hatt det. Har lyst på ett da :)
  Hadde bare lyst til å si at du har det så koselig. Kjempekoselig veranda. Og så snill du er som tilbyr deg til å hjelpe ang blog.

  Ønsker deg og dine en fin lørdagskveld!

  Klem Ingunn

  SvarSlett
 16. Er ikke noe stress med oliventrær på sommeren vennen, de er vant til å tørke ut litt og vil ikke bli vannet ihjel. Men når vinteren kommer er det verre å klare å få de til å overleve.. jeg drasse med meg to stykk trær hjem fra øyhopping ifjor sommer, men i løpet av vinteren var de helt brune og ribba!!hehe... men skal prøve meg m ett nytt i sommer;)

  Lykke til:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 17. Jeg har akkurat skaffet mitt første, så dårlig med tips herfra dessverre!

  Er så innbydene på terrassen din!

  Nydelig bidrag nedenfor, flott sammensatt. Herlig vri med hesteskoen :) Lykke til...

  Nyt deilige sommerdager!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 18. Hei camilla:) Oliventrær er nydelige og jeg vil ha fler. De liker seg i lyset MEN ikke direkte i sollys. De tåler tørke men jeg vanner mitt ihvertfall hver 3.dag. Prøver å holde jorden slik som da jeg kjøpte det og da var den ganske fuktig. Til Høsten skal det helst stå kjølig og mange mister bladene sine pga av varme oppvarmede norske stuer. Så hvis du har et kjølerom eller noe ville jeg plassert det der gjennom vinteren. Også lyst hvis det er mulighet (er jo ikke så mye lys her om vinteren) :( Lykke til ;D Ha en fin solksinnsdag! KLemmer

  SvarSlett
 19. Heja! Så koselig og fint det ble!:)
  Og så herlig ut med melon og blad i sola...
  Hasr også et par oliventre. vet ikke mye om stell bortsett fra at de trenger endel vann!
  Nyt søndagen videre!:)
  klem

  SvarSlett
 20. Jeg har ikke mye peil på slike oliventrær desverre..
  Men kjempe fine bilder!:) Så virkelig ut som ekte terassekos!

  SvarSlett
 21. Hei Hei ♥

  Har heller ikke mye peiling på oliventrær, men de var iallefall kjempefine! Kommer det til å vokse på oliven på de som kan spises eller er de bare til pynt? Gir uanasett noe fint å hvile øyet på når man koser seg på terassen :)

  Monica

  SvarSlettHjertelig velkommen!Villa Greve ligger i vakre Sørum, i Akershus. Og her bor vi, samboer Håvard, Mathilde på 4 år, lillebror Christian på 2 år, lillebror i magen med termin i desember'15 og meg, Camilla.
Jeg er en interiørfrelst frøken, med sans for det klassiske og stilrene, blandet med tøffe strukturer og brytende elementer. Fargepaletten i grå, hvite og svarte toner er gjennomgående i hele huset.
Her vil du kunne følge meg, og mine små, og store prosjekter innen interiør. Og innimellom noen små hverdagsglimt.
Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!
Vis hele profilen min

Følg Villa Greve på Instagram

Totalt antall besøkende:

Email me

Følgere

Annonsører

.

-

Email me

.

Email me

Samarbeidspartner

Medlem av

Søk i bloggen