onsdag 22. september 2010

Dele din erfaring om Ektorp sofaen? Jeg ønsker å høre deres erfaringer med Ektorp sofaen fra Ikea!
 Jeg vet det er mange av dere som har denne sofaen, farge er en ting. Men jeg ønsker å høre om erfaringer rundt vask i maskin (har lest at flere gjør det, at det ikke er behov for rens), hvordan holder den seg, krøller stoffet lett, ja alt i alt hva er DIN erfaring?
21 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg er en stolt eier av denne sofaen, i hvitt. Det er ingen problem å vaske trekket i maskinen, og det er like fint etterpå. Trekket er ganske stramt så derfor har jeg ikke hatt behov for å stryke det mer enn nederst i kantene etter vask. Sofaen er kjempegod å både sitte- og å ligge i. Jeg har Ektorp sovesofa og madrassen er virkelig god.

  Håper erfaringen kan være til nytte!

  Hilsen Ingebjørg

  (måtte få med navnet) :)

  SvarSlett
 2. Eg har ikkje den sofaen-har veldig lyst på den, men foreløbig er den vi har god nok (dessverre, hihi☺)
  Ein lur ting er å ta på trekket mens det enno er vått, lettare å ta på og det forma seg bedre. Eg har trekk på spisestuestolane og har gjordt det med dei når eg har vaska dei.

  Lykke til med valget☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 3. Jeg har denne i hvit, veldig lett og vaske det i maskin, men jeg personlig syns det er litt pes med tanke på at trekke tar utrolig mye plass når det skal tørke, for kan ikke ha det i tørketrommelen.
  Så jeg har veldig lyst på ett ekstra trekk, så jeg kan ta på nytt trekk med en gang når jeg tar av det skittene :)

  Ellers er sofaen veldig deilig å sitte OG ligge i ;) ja for her i huset ligger vi mer enn vi sitter i den *ler*

  Ha en fin dag,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 4. Heihei:)

  Eg har ein Ektorp i lysthuset mitt. Er veldig fornøgd med den, men har ikkje vaska den enda. Så det kan eg ikkje sei noko om;)

  Men SUPERGOD å sitte i, og kjempefin pris på en sofa!!

  Klem Anita

  SvarSlett
 5. Med hvit Ektorp i huset (to faktisk) og små barn må mine trekk vaskes innimellom ja, og da går trekket rett i vaskemaskinen. Har aldri strøket det før jeg tar det på igjen, men det hadde sikkert ikke gjort noe om jeg hadde strøket nederste kant. ;)

  Det er en fordel å være to når man trekker på selve "kroppen" på sofaen, men jeg har også klart det alene flere ganger. Trekkene er også like fine etter flere omganger i maskinen.

  Alt i alt synes jeg det er en sofa som er veldig godt egnet når man har barn. Da tvillingene ble født kjøpte jeg først skinnsofa, fordi det skulle være så "lurt" når man har barn. Bare å vaske av liksom. Vel, den sofaen fikk kliss i sømmer og flere rifter og kunne ikke enkelt fikses med en vask (gudbedre som jeg skrubbet og svettet over den skinnsofaen!), så jeg er myyyye mer fornøyd med barnevennligheten til Ektorpen. :)

  Klem

  SvarSlett
 6. Denne sofaen har jeg hatt i en del år med mange ulike varianter når det gjelder trekk. Noen av trekkene MÅ renses så de har jeg styrt unna. For oss som har en liten (og snart dere å) er det supert at trekket kan vaskes. Den er kjempedeilig å sitte i! Det eneste negative jeg har å si på sofaen er at den lett ser "godt brukt ut". Men er bare til å banke og riste litt på putene så blir de store og "puffete" igjen. Kan anbefales!

  SvarSlett
 7. Hei kjære Camilla ! ♥

  Syntes Ektorp sofaen er kjempefin, men eier ingen selv desverre. Ser ut til at du får mange nyttige tips over her, kjekt at man kan vaske trekkene igjen og igjen. ;) Lurt nå som du skal bli mamma til en liten gutt eller jente som på et eller annet tidspunkt vil søle i sofaen, hihi... ;)

  Ønsker deg en herlig dag ! ♥

  Klemmer Anette :)

  SvarSlett
 8. Vi har 2 ektorp hemma hos oss, og har 2 sett med trekk till varje soffa! Det tar som sagt ganska lång tid att få vasket og tørket de, så då er det kjekkt att ha 2 sett,så man slipper stressa med vask og tørk.

  Jag brukar alltid stryka lite nederst på kanten av trekket også, ibland stryker putene lite efter att jag satt på trekket. Då ser soffan ut som ny!!!

  Lycka till med valet!
  Kram Joy

  SvarSlett
 9. Ja, her kan du nok få mange bra tilbakemeldinger om hvordan sofaen er i praksis. Jeg har ikke en Ektorp, men en Ekeskog (som nå er utgått) og den er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg har tre trekk til min sofa, og alle tre er samme type stoff som Ektorp. På alle mine tre står det rens, men jeg har aldri gjort det. Trekkene har jeg vasket i maskin på 40 grader. Tørketrommelen har jeg holdt meg unna. Ingen av trekkene er ødelagt av vaskingen, og ser like fine ut i dag som den dagen jeg kjøpte dem. Jeg tror nok at noe av grunnen til det er at jeg har tre stk å bytte på, og da blir ikke slitasjen så stor på hvert enkelt trekk.
  Jeg ser på bloggene rundt forbi at mange ikke stryker kappene på trekkene sine. Personlig synes jeg ikke det er særlig pent. For å unngå at de krøller seg så fælt er det en idé å ikke sentrifugere på høyeste hastighet i maskin. Så er det lurt å strekke ut skrukkene så mye man kan mens det er vått. Er det fortsatt mye krøller igjen etter dette pleier jeg å ta med dampstrykejernet bort til sofaen og dampstryke kappen mens trekket er på. Det funker kjempebra!

  Lykke til med valg av sofa og trekk, Camilla!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 10. Ja jeg er også den glade ejer af 2 Ektorp sofaer. De bliver vasket og som Anette W. her ovenover kan jeg finde på at lige bruge mit dampstrygejern på kappene hvis de er meget krøllede..:-)
  Jeg har 3 set trækk, hvidt - beige og blå/hvid stripet.
  Jeg kunne godt tænke mig et sæt i gråt også.
  når vægge og møbler er hvide er dette en smart måde at lave lidt stilændring ved brug af forskellige betræk/puder og plaid.
  ALLE tiders behagelige og praktiske sofaserie.:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 11. Suger til meg gode råd her. Jeg har nemlig hele 3 ektorper i fargen svanby beige, men har til gode å vaske dem enda. Men nå begynner det å bli på tide så disse rådene var jo midt i blinken.
  Forøvrig så elsker jeg mine ektorper og vil anbefale dem på det varmeste :)

  SvarSlett
 12. Vi har akkurat solgt sofaen vår i stua og skal bytte de inn i ektorp, hvitt trekk er planen. Ville gjerne ha den beige men den kan kun renses står det...men ser en over her har vasket sin uten problem. Vanskelig å bestemme seg hvem man skal velge da :)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 13. Eg har ektorp stol, 2-seter og 3-seter.
  Og det er den beste sofaen eg veit om!:)
  Mjuk og god å sitte og ligge i. Og trekket har vi vaska mange ganger. Har til og med fått vekk rødvinssøl;)
  Eg anbefaler sterkt:))
  Ha ein flott kveld!
  Klem:)

  SvarSlett
 14. Vi har 2 stk i svart/hvit stripete og er veldlig fornøyd. Har vasket putetrekkene på 40 grader, tar de 15 min i tørketrommel og tar de på putene når de er ennå fuktige, da trengs det ikke noe stryking

  SvarSlett
 15. Har den ikke selv, men har hørt av di som har den at den er genial med at du bare kan bytte trekk så får du en helt ny sofa. :D ganialt og ikke minst mye billigere en å kjøpe ny ;P

  SvarSlett
 16. Den sofaen er jo kjempefin!!:):) Håper det går bra med deg:)

  Klem:)

  SvarSlett
 17. Takk for det! Og jeg merker faktisk at denne varmer, helt alene. :)

  Lykten har jeg kjøpt på Outlet, så hvor den har sitt opphav vet jeg dessverre ikke. På Outlet har de tydeligvis tatt over konkursbo etter en interiørbutikk, og de har nå mange flotte lyktsett. Denne kom i et sett på tre, der denne var den største. En venninne av meg ønsket seg like lykter som jeg har i hvitt med blank topp (de jeg har utenfor). Dette var de dessverre rom for, men håper hun blir fornøyd med denne typen. Og at hun ikke leser svaret mitt til deg før lørdag i det minste. ;) For hun vil få den middelstore på dagen sin da (den er samme størrelse som den største jeg har ute), og den minste sparer jeg til en annen gang hun skal ha gave. :)

  498 kr. betalte jeg for hele settet. Synes det er svært billig for tre slike flotte lykter. :) Jeg kunne kjøpt og sendt til deg, men tåler de å gå i posten tror du????

  Klem

  SvarSlett
 18. Så tung var ikke pakken, så jeg er mest bekymret for glasset. Nå var pakken riktignok godt foret med isopor, så helt umulig er det nok ikke. Ting vil jo helst gå bra. ;)
  Bare gi en lyd om du vil forsøke. :)

  SvarSlett
 19. Jeg har hatt en Ektorp i 9 år nå, farge som den på bildet, men jeg har to-seter. Ingen problem å vaske, er god som ny etterpå!
  Kjempegod og både sitte og ligge i! Min kusine kjøpte nylig en tre-seter sove-sofa i Ektorp, men den er ikke like myk som min... Vet ikke om dette gjelder alle sove-sofaene...
  Vil iallefall anbefale den på det varmeste! Og så kan du jo skifte farge og mønster etter årstid og lyst!;) Supert!!

  Ha en fin kveld!!

  Klem fra Janniche, Duse Pasteller:)

  SvarSlett
 20. Jeg har en 3 seter, sovesofa og stol i Blekinge hvit i Sverige og er godt fornøyd. Har vasket trekkene mange ganger og de har holdt seg bra. Det går greit å ta de på igjen, jeg stryker de aldri selv om hjørnene blir litt skrukkete. Jeg foretrekker å ta på trekkene mens de er bittelitt fuktige, da er det enda lettere å trekke de på. Jeg har ekstratrekk også, men etter at jeg begynte å legge blondegardiner på setene så er det utrolig sjelden jeg behøver å vaske de. Sittekomforten er ok, sovesofaen er litt hard. Jeg har også byttet til Ektorp hjemme i Oslo, der har jeg en 3+2. Jeg vasker trekkene på 60 grader, men et godt råd hvis du har Blekinge hvit: IKKE BRUK VASKEPULVER MED BLEKEEFFEKT,jeg gjorde det en gang og trekkene fikk en skittenhvit farge. Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 21. Jeg kjøpte meg 2 stk 3 setere med hvit trekk for 2 år siden. Disse er kjempelekre og gode å sitte og ligge i ;o) det du må være klar over dersom du velger hvitt trekk er at du også da går inn i et evig medlemskap med blenda vaskepulver. Fpr dersom du har familie og sofaen er i daglig bruk bør og må trekkene vaskes ganske ofte. Dette tar litt plass da de ikke kan tørkes i tørketrommelen. Etterhvert ble jeg ganske lei av å "alltid" vaske trekkene, så da ikea kom med nye farger på trekkene valgte jeg grått trekk. Dette trekket skal renses, men det går allikevellutmerket å vaske dem i maskinen (men da gjelder ikke garantien) Denne fargen er jeg super fornøyd med selv om jeg har en stil som heller mot shabby chic, og nå slipper jeg å se hver lille prikk som måtte komme på trekket :o)

  SvarSlettHjertelig velkommen!Villa Greve ligger i vakre Sørum, i Akershus. Og her bor vi, samboer Håvard, Mathilde på 4 år, lillebror Christian på 2 år, lillebror i magen med termin i desember'15 og meg, Camilla.
Jeg er en interiørfrelst frøken, med sans for det klassiske og stilrene, blandet med tøffe strukturer og brytende elementer. Fargepaletten i grå, hvite og svarte toner er gjennomgående i hele huset.
Her vil du kunne følge meg, og mine små, og store prosjekter innen interiør. Og innimellom noen små hverdagsglimt.
Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!
Vis hele profilen min

Følg Villa Greve på Instagram

Totalt antall besøkende:

Email me

Følgere

Annonsører

.

-

Email me

.

Email me

Samarbeidspartner

Medlem av

Søk i bloggen