onsdag 23. november 2011

Gode råd taes imot med takk!


På torsdag reiser vi på dagstur til Mathildes oldeforeldre. De har ikke truffet henne enda, så nå er det på tide.
Da de holder hus på vestlandet, skal vi altså ut å fly for aller første gang, med baby.

Det er her dere kloke hoder kommer inn!
Kanskje har dere gode tips eller råd for flyturen? Særlig iforhold til dette med sikkerhetskontrollen.


Amming, smokk eller flaske når man tar av og lander.
Vi har kjøpt en ny liten leke som kan være artig å plukke på.
Jeg har snakket med flyplassen og forhørt meg angående flytende væsker og babymat, og fikk beskjed om at tåteflaske (med melk) var helt iorden å ta med, men at man kunne bli spurt om å smake på innholdet.

Gode råd/tips taes imot med takk! 
 Brett fra Søstrene Grene, serviettringer fra TilBords, stoffservietter fra Princess, pottene er vunnet i en giveaway.

10 kommentarer:

 1. Det er smart aa amme ifm take off og landing, for aa hinde at babyen faar vondt i oerene...

  Beklager, har ikke norsk tastatur.

  Fin blogg!

  SvarSlett
 2. Har du babybjørn sele så vil jeg anbefale den gjennom sikkerhetskontrollen, da har du begge hendene fri til alt annet. Så klart det hjelper når er to:-) reiste litt alene med nyfødt baby og var da helt avhengig av selen.

  Lykke til med flygingen og lille suppa her sov både ved take off og landing

  Klem

  SvarSlett
 3. Vi har flydd ganske mange ganger (innenlands) med jentungen vår, som nå er 13 mnd, første gang var ho bare 6 uker.
  Du har jo undersøkt mye allerede, men legger det jeg kommer på forde om:)
  Det jeg har fokusert mest på, når jeg har flydd sammen med snuppa, er å holde meg helt rolig. Ikke kave, ikke stresse (ha god tid!!), og bare ta det pent hele reisen. Javel, så ble flyet forsinket:)
  Jeg har alltid passet på å bytte bleie før vi går ombord, og satser på at det ikke kommer noe underveis ombord i flyet.
  Ny leke er alltid en klassikker vettu! Men vent en god stund før du finner den frem, så den er 'ferskest' mulig. Og husk, den er old fashion når dere skal hjem igjen;) Hehe..
  Stelleveske: bleie, våtservietter, tåtekopp/flaske (fyller på vann i et utsalgssted når vi er gjennom sikkerhetskontrollen. Ellas Kitchen er genialt. Jeg har fått med Småfolk sine youghurt beger også gjennom sikkerhetskontrollen, de ligger vel på 125 ml tror jeg.
  Opplever stort sett at de er meget runde i kantene, når det kommer til barnemat.
  Om du skal ha med barnesete, har jeg brukt å få lov til å ta med dette gjennom sikkerhetskontrollen, så ho har kunnet sove i den på innsiden.
  Ellers så er papaplytrille godttatt som håndbagasje. Vi har en Simo trille, og den ble alt for stor:/
  Ved inngangen til utenlandsflyvninger (Gardermoen altså), kan du spørre etter småtraller, de er superkjekke om Mathilde sitter på egenhånd, da de har en sitteplass til barn (slik som på matbutikken), og en plass til litt håndbagasje på baksiden:)

  Jeg har flydd både med og uten pappaen. Og det blir ikke så store forskjellene. Bruker du bæresele, så står du fritt til å bevege deg ganske mye, men det er tungt i lengden..
  Ha litt orden i stellevesken, slik at alt har sin faste plass under reisen, så er det letter når det koker som mest og bare fiske frem noen våtservietter;)
  Antibac er jo heller ikke dumt å ha på lur;)

  En annen ting: Send yttertøyet deres med innsjekket bagasje. Det trenger du jo strengt tatt ikke før dere lander igjen;) Både deres og Mathildes;)

  Vår snuppe har ikke reagert på take-off, men vært noe urolig ved landing, ville spart ammingen til da - om det lar seg gjøre. Men det hjelper for barna å skrike fakstisk. De klarer ikke å utlikne trykket på samme måte:/

  Håper disse tipsene kommer til nytte:)
  Ha en fin dag, og en god reise! Jeg tror det går bare godt:)
  Klemklem, Fruen i nord!

  SvarSlett
 4. Ja,det er mange som ammer når man letter og lander!!!

  SvarSlett
 5. Seriøst, kan man bli bedt om å smake på innholdet?
  Skal vi da smake eller sikkerhetspersonalet?
  Hva om man da har morsmelk på flaske da?

  Jeg har ingen tips å komme med, jeg har aldri flydd med barn før!
  Men det går nok bra, masse fine tips over her :)

  Hilsen Kine.

  SvarSlett
 6. jeg har reist mye med småbarn, minstejenta mi som nå er 3 år har flydd over 30 ganger allerede. Det viktigste er å være rolig selv, og venne barnet til rutiner helt fra starten av. Feks har mine måtte sitte fast i selen hele flyvningen helt fra de var spedbarn (da sitter de jo på fanget). ikke noe tråkking i sete og sånt, for da blir det bare baluba når de må sette seg ned i selen igjen, er de vant til å sitte fint hele veien fra de er knøttesmå så blir det aldri et problem :) -og ellers som de andre sier over her. Vær beredt, ha med rikelig med mat, drikke, klesskift, tørr bleie rett før man går på flyet etc. Spar evt. nye leker så lenge som mulig. Mine to barn får feks. aldri noe godteri før helt mot slutten av flyturen når "alt" er kjedelig. Jeg har heller med frukt eller sånne ting som de får i starten av turen. En ny spennende bok man kan titte i er veldig kjekt, den tar liten plass i bagasjen. *♥*

  SvarSlett
 7. God tur!!
  Så hyggelig og besøke oldeforeldre ♥
  Jegf har desverre ingen tips!

  Klem Line

  SvarSlett
 8. Heia :) så koselig å ute å fly :) det blir bra til lillesnuppa det. ser du har fått mye gode tips her :)
  vi flydde akkurat til london fra trheim med lille Storm på 2mnd og gruet meg litt til turen først men det var ingenting å grue seg for. vi hadde bæresele og den var gull , hendene fri og fikk passere igjennom sikkerhetskontrollen med babyen på magen, når vi kom på flyet la vi den i bagasjehylla. jeg ammet ved avgang og da sovnet han. det samme når vi skulle lande. jeg vet ikke hvilket selskap dere flyr med men norwegian har stellerom på sine innenlandsfly vertfall. et greit tips er å ta med et lite pledd i stelleveska, det er ofte kaldt på fly. så må du huske at flyturene i norge er korte og man vinner sjelden å mate så veldig mye før man skal lande igjen. :) går kjempebra dette :) god tur :)
  klem Yvonne !

  SvarSlett
 9. Hei

  Med fars familie i utlandet har vi flydd mye siden ungene var små. Faktisk var de bare to måneder første gangen, og født en måned for tidlig var de da bittesmå. Men det har alltid gått kjempefint, så ikke bekymre deg! Det er faktisk mye enklere å fly med en baby enn med barn fra 2 år og oppover, for da har de ikke samme tålmodighet lenger. ;)

  En gang opplevde jeg at de ved en sikkerhetssjekk knep på bleiene, for å kjenne etter om det var noe skjult i dem. Slikt liker man jo ikke som mor, eller som menneske (ikke kjekt å føle seg mistenkeliggjort uansett!), men man får bare tenke at de gjør slike ting for vår sikkerhet og for å forhindre kriminalitet. Og de var så absolutt varsomme.

  Lykke til med reisen! Det går så bra så! :)

  Klem

  SvarSlett
 10. Amming under letting og landing - som flere sier. Minst mulig håndbagasje - men jeg ville absolutt tatt med ytterklærne til frøkna i håndbagasjen i tilfelle den innsjekkede bagasjen kommer på avveie. Et helseteppe kan være greit å ta med siden det ofte er litt kaldt på fly. Og bæretøy er VELDIG greit å ha sånn at du har hendene fri :)

  Ellers går nok dette veldig fint - det er ikke så stress å fly med barn egentlig. Særlig ikke på korte turer :)

  SvarSlettHjertelig velkommen!Villa Greve ligger i vakre Sørum, i Akershus. Og her bor vi, samboer Håvard, Mathilde på 4 år, lillebror Christian på 2 år, lillebror i magen med termin i desember'15 og meg, Camilla.
Jeg er en interiørfrelst frøken, med sans for det klassiske og stilrene, blandet med tøffe strukturer og brytende elementer. Fargepaletten i grå, hvite og svarte toner er gjennomgående i hele huset.
Her vil du kunne følge meg, og mine små, og store prosjekter innen interiør. Og innimellom noen små hverdagsglimt.
Kanskje noen av mine ideer og bilder kan gi deg litt inspirasjon på veien!
Vis hele profilen min

Følg Villa Greve på Instagram

Totalt antall besøkende:

Email me

Følgere

Annonsører

.

-

Email me

.

Email me

Samarbeidspartner

Medlem av

Søk i bloggen